martes, 22 de octubre de 2013

QUARS

QUARS

SiO2


 classe: silicats
 sistema cristal·lí: monoclínic

 PROPIETATS:

 Hàbit: prismàtic, hexagonal (a vegades acabat amb dos romboèdres, que simulen una bipiràmide) o massiu
 Fractura: concoïde, estellosa
 Duresa: 7 (molt dur)
 Color/s: incolor o blanc. I segons les impureses, pot presentar diversos colors. El quars pur és incolor, i depenent de les impureses, pot manifestar-se amb tota una gamma de colors, té moltes varietats.
 Color de ratlla: blanc
 Brillantor: vítria

APLICACIONS:

El quars és utilitzat per fer rellotges, com a matèria prima del vidre, per a la fabricació de peces ornamentals, instruments digitals, ceràmica, paper de vidre, discos o blocs i per sistemes d'abrasió per mitjà d'un raig de sorra a presió ( es utilitzat com a un mineral abrasiu).

PER IDENTIFICAR-LO:

El quars és el mineral abundant que podem trobar a la superfície terrestre. Una de les propietats que el caracteritzen és la seva duresa, capaç de tallar l'acer.

Altre propietat interessant del quars és que té una certa ressonància (si un cristall de quars es sotmet a un estímul elèctric, el quars podria continuar vibrant a una certa freqüència fins perdre aquest estímul o impuls elèctric).
També té termoluminescència: capacitat d'emetre llum quan és escalfat; i piezoelectricitat:  capacitat de produir una corrent d'electrons si apliquem pressió sobre un extrem de l'eix polar (bon receptor de freqüències de ràdio) 



quars en hàbit massiu

quars ametista

ònix (varietat del quars)




No hay comentarios:

Publicar un comentario